Barcelona la ciutat més bonica

9 març

No sé molt sobre la cultura catalana, però una cosa que sé bastant segur, Barcelona és la ciutat més bonica que tinc en el record.
La primera ciutat que vaig visitar a Espanya era Barcelona. Quan vaig tornar a Alemanya vaig pensar que era la primera vegada a Barcelona , però segur no l’última vegada! Lamentablement encara no he tornat a Barcelona però algun dia segur.

Hi ha molts monuments a Barcelona. M’agraden especialment els monuments d’Antoni Gaudí. M’encanten les seves obres d’art. Per exemple El Temple Expiatori de la Sagrada Família, simplement preciós. Quina llàstima que Antoni no pot veure la basílica acabada!

 

sAG
He vist molts llocs i parcs. Cap em té tan fascinada com el Parc Güell, tampoc l’illa de Mainau. No puc dir exactament per què però el parc és sols wooooow!!!!!! Tots els que van a Barceona han de visitar aquest parc.

PARC

També hi ha altres atraccions que no són d’Antoni. Per exemple el museu de Salvador Dalí pot ser interessant per algú . No sé per què, però molts dels seus quadres no m’agraden gens. Però potser no entenc res de l’art. El museu és encara molt bonic i un bon lloc per jugar a fet i amagar perquè es molt gran i com un laberint!!!!! Oh i m’agrada el oldtimer allí en el museu!

OLDIIII

Anuncis

El tió de Nadal

2 març

Tradicions de Catalunya

“Caga tió, cagá torró, i si no cagues, et donaré un cop de bastó”

Ahui m’agradaria presentar-les una tradicó molt bónica de Catalunya, que no hi ha a Alemanya y tampoc en altres partes de Espanya.

tio1

El tió de Nadal o Caga tió.

Está clar que aquest tió no és un home, per res! És un tros de fusta. Pèro no solament un tros de fusta, el tió té una cara amb una somrís molt símpatica i moltes vegades porta una gorra.

Normalent, les primers dies de desembre el tío de Nadal entra en la casa de les familías catalánas.

També té una manteta per el fred i tots els dies, els nens li donen algo per menjar. Al tió li agradan “menjar” moltes coses: verdura y fruta pèro també dolcos.

El 25 de desembre, els nens li fan cagar i li cantan una canció molt divertida de Nadal.

Caga tió
ametlles i torró
no caguis arangades
que són massa salades
caga torrons
que són més bons
Caga tió
ametlles i torró
si no vols cagar
et donaré un cop de bastó
Caga tió!

tio2

En el passat, el tió era amb foc! La genit li illuminava per suportar el fred de l’hivern i per tenir llum en les nits. La fusta simbolitzava la naturaleza i la seva fertilitat.

El tió no portava regals grans, aixó era la feina dels reis mags.

Aquesta tradició és algo molt popular de Catalunya i cal conservar-le!

Ciutat de monopati

1 març

La ciutat Barcelona es famósa per estar una ciutat de monopati. Per estar exacte, el monopati de la secció ‘street’. Molts gents inspirades venen a Barcelona perquè els volen aprofitar l’arquitectura extraordinary de la ciutat: es com la ciutat seria un grand parc de monopati. Hi ha també els parcs de monopati en realitat I una botiga de monopati: “Kaina Oldschool Skateshop”. Li trobeu a facebook. Si sou a Barcelona, visiteu!

Sobre la cultura del Catalunya

28 febr.

Part 1: Fets del sis d’octubre

Avui, estimats amics del sol, escriuré sobre la historia de la Catalunya – el sis d’octubre de 1934.

El aixó dia hi va haver la proclama del’Estat Català. El president de la Generalittat – es deia Lluís Companys – va fer la proclama.

Desafortundadament l’Estat Català tan sols va durar deu hores. Antes de la proclama ja hi va haver diversos tensiones polítices com la Llei de contractes de conreu i més imporant la eleccion del nou govern president Alejandro Lerroux que va anir amb les amenaçes contra l’autonomia catalana.Tot de aixó va emenar a la proclama.

placa_cadci

Hi va haver algunes tragédies

Durante les deu hores la Conselleria de Governació i molts seus del’Estat Català es va  ser vautelós per els mossos d’esquadra – una autònoma policia que encara existeix avui – i per militants armats.

400px-seu_del_cadci

Un seu durante els fets del 6 d’octubre

Finalment tot del govern català va empresonar i el deu hores Estat Català va finalitzar.

El govern de Catalunya, empresonat

El govern va ser al presó

 

 

Part 2: La mort del Gaudí

Ei, tothom coneix Antoni Gaudí naixia a Reus (1852),  que va ser un arquitecte o jo prefereixo decir artista. Avui el tema del blog és la seva mort. Divertiu-vos.

gaudc3ad

El panorama de Park Güell

El senyor i artista Antoni Gaudí va morir el 10 de juny del 1926.

n30_3_5

 El malvat tramvia que va assassinar el Gaudí

Un malvat tramvia va decidir a assassinar el senyor i artista Antoni Gaudí, el 10 de juny del 1926. El tramvia era un artista també que – en contrari del senyor Gaudí – feia l’art eventual, espontani, commovedor del transport. Després del assassinat el tramvia va fugir de policia a peu. El va fugir a les muntanyas on el tramvia es va amagar per sis dies fins un gos de la policia finalment trobava la tramvia a sota una petit roca. Quan la policia va interrogar el tramvia sobre la raó de assassinat, el no va decir res. La tramvia es va condemnar a molts anys al presó.

El pobre senyor i artista Antoni Gaudí va enterrar en la Sagrada Familia.

Digital StillCamera

Molts anys després la tramvia va morir també quan tenia 67 anys. Curiosament una guàrdia del presó va trobar el diari del tramvia. Ara, finalment la gent va poder entendre la raó. El diari va revelar la tramvia era molt gelós del senyor i artista Antoni Gaudí perqué el rebia més notícia per el seu art. També el diari va revelar tots dos es quedaven amb freqüència per discutir, beber i fumar juntament. Peró una vegada el senyor i artista Antoni Gaudí no va donar diner al artisita tramvia per més vi. El dia pròxim era el 10 de juny del 1926.

Que podem aprendre del assassinat? Evidentment cal tractar los transports públics amb respecte i cal ajudar los. Perqué no se fa morirà bastant aviat … potser.

hsv-3

No cal posar les escombraries al transport públic

Un consell: Quan t’agrada la história de la mort del senyor i artista Antoni Gaudí, crec que t’agradarà la pel·licula esta produint ara.

Els castells

25 febr.

Els castells són les torres humanes que es construeixen des de fa més de dos-cents anys al Camp de Tarragona i al Penedès. És tradició original del Camp de Tarragona, i que s’ha estès a altres regions de Catalunya, convertint-se en un símbol molt potent de la identitat catalana.3d10_fm_de_vilafranca

Els participants són persones de totes les edats i rivalitzen per formar-ne de més alts i de millor estructura, coronats amb l’enxaneta, un nen o nena que aixeca el braç.

Un castell té tres parts: la pinya que es la base del castell; el tronc que és la part intermèdia; i el pom de dalt que són els tres darrers pisos. Les persones més fortes i més grans es col•loquen a baix i els més petits a dalt. El nen o nena que puja a dalt de tot es diu enxaneta.220px-Enxanetacdm

El lema dels castellers és força, equilibri, valor i seny. I és que amb aquesta activitat els castellers desenvolupen molts valors, alguns de tipus físic com l’agilitat, la resistència, l’equilibri i la força; i d’altres de tipus psíquic com prendre decisions, treballar en equip o la confiança en un mateix. Ser casteller és molt difícil.

220px-PomDeDalt

Des del 16 de novembre de 2010 els castells són Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

El meu nadal

25 febr.

El meu dia de nadal comença trist. Al matí la meva àvia i jo anem al cementiri perquè és el dia de mort del meu avi. Anem a la tomba i posem flors en ell.P1040526

Al les sis del vespre la meva àvia, la meva mare, la meva germana i jo anem a l’església. El meu pare es queda a casa i prepara el sopar.

Mengem i celebrem en un cercle petit perquè només tenim una família petita: El meu pare, la meva mare, la meva germana, la meva àvia, el meu oncle i jo.

Després de l’església vam arribar de tornada a casa i mengem: ,,Rollbraten“ amb amanida de patates.

Després del sopar la meva germana i jo cantem per la nostra família.

Després hi ha els regals. Seiem al voltant de l’arbre de nadal i desempaquetem els regals.

La nit restant seiem junts, bevem i juguem a les cartes.

Les falles

22 febr.

Les falles es una festa que se celebra a València principalment das del 15 al 19 de març. Oficialment comença l’últim diumenge de febrer amb la Crida. Actualment aquesta festa es molt popular, també pels turistes.  Durant la festa es fan molts activitats. Hi ha castells de focs artificials i la gent que participa a la festa construeix ninots amb materials combustibles. Al final de la festa es cremen tots els ninots, excepte el guanyador.