Sobre la cultura del Catalunya

28 febr.

Part 1: Fets del sis d’octubre

Avui, estimats amics del sol, escriuré sobre la historia de la Catalunya – el sis d’octubre de 1934.

El aixó dia hi va haver la proclama del’Estat Català. El president de la Generalittat – es deia Lluís Companys – va fer la proclama.

Desafortundadament l’Estat Català tan sols va durar deu hores. Antes de la proclama ja hi va haver diversos tensiones polítices com la Llei de contractes de conreu i més imporant la eleccion del nou govern president Alejandro Lerroux que va anir amb les amenaçes contra l’autonomia catalana.Tot de aixó va emenar a la proclama.

placa_cadci

Hi va haver algunes tragédies

Durante les deu hores la Conselleria de Governació i molts seus del’Estat Català es va  ser vautelós per els mossos d’esquadra – una autònoma policia que encara existeix avui – i per militants armats.

400px-seu_del_cadci

Un seu durante els fets del 6 d’octubre

Finalment tot del govern català va empresonar i el deu hores Estat Català va finalitzar.

El govern de Catalunya, empresonat

El govern va ser al presó

 

 

Part 2: La mort del Gaudí

Ei, tothom coneix Antoni Gaudí naixia a Reus (1852),  que va ser un arquitecte o jo prefereixo decir artista. Avui el tema del blog és la seva mort. Divertiu-vos.

gaudc3ad

El panorama de Park Güell

El senyor i artista Antoni Gaudí va morir el 10 de juny del 1926.

n30_3_5

 El malvat tramvia que va assassinar el Gaudí

Un malvat tramvia va decidir a assassinar el senyor i artista Antoni Gaudí, el 10 de juny del 1926. El tramvia era un artista també que – en contrari del senyor Gaudí – feia l’art eventual, espontani, commovedor del transport. Després del assassinat el tramvia va fugir de policia a peu. El va fugir a les muntanyas on el tramvia es va amagar per sis dies fins un gos de la policia finalment trobava la tramvia a sota una petit roca. Quan la policia va interrogar el tramvia sobre la raó de assassinat, el no va decir res. La tramvia es va condemnar a molts anys al presó.

El pobre senyor i artista Antoni Gaudí va enterrar en la Sagrada Familia.

Digital StillCamera

Molts anys després la tramvia va morir també quan tenia 67 anys. Curiosament una guàrdia del presó va trobar el diari del tramvia. Ara, finalment la gent va poder entendre la raó. El diari va revelar la tramvia era molt gelós del senyor i artista Antoni Gaudí perqué el rebia més notícia per el seu art. També el diari va revelar tots dos es quedaven amb freqüència per discutir, beber i fumar juntament. Peró una vegada el senyor i artista Antoni Gaudí no va donar diner al artisita tramvia per més vi. El dia pròxim era el 10 de juny del 1926.

Que podem aprendre del assassinat? Evidentment cal tractar los transports públics amb respecte i cal ajudar los. Perqué no se fa morirà bastant aviat … potser.

hsv-3

No cal posar les escombraries al transport públic

Un consell: Quan t’agrada la história de la mort del senyor i artista Antoni Gaudí, crec que t’agradarà la pel·licula esta produint ara.

Anuncis

Una resposta to “Sobre la cultura del Catalunya”

  1. estrelitzia Març 2, 2016 a 1:20 pm #

    Molt divertit, Philipp! A quina pel·lícula et refereixes?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: